Банани със сусамов тахан и мед

Банани със сусамов тахан и мед

Колкото и да е тъжно, и да не искаме да го повярваме – бананите са на изчезване. Затова ако до сега не сте опитвали банани със сусамов тахан и мед, време е да го направите!

Световните ресурси от банани се намират пред опасност от изчерпване, затова яжте и опитвайте всичко с банани, преди да бъдем лишени от този любим плод. Причината за това е, че пазарът на банани се намира в опасна зависимост от един единствен сорт от тропическия плод, който сега е застрашен от панамска болест.

Така например имаме различни сортове ябълки, но съществува само един вид банан, който представлява 95% от всички плантации в световен мащаб.

Не е ясно кога точно ще се случи това, a дотогава може само да им се наслаждавате, ако мрачните прогнози за изчезването им се сбъднат.

Затова сега ви предлагам едик сладък и приятен начин.

  • 1 банан
  • 1 с.л. сусамов тахан
  • 1 ч.л. мед

За 1 банан ще ви бъдат необходими 1 с.л. сусамов тахан и 1 ч.л. мед. Ако искате повече банани сложовете от всичко съответно x 2, x3 и т.н.collage

Нарежете банана на шайби и в малка купичкa смесете тахана и меда и разбъркайте.

След това може да ги хапвате по 2 начина – като изсипете сместа върху бананите или като си топкате бананите в купичката – ваш избор 🙂

Рецептата е много подходяща за лека закуска, а сусамовият тахан и медът ще ви заредят с енергия за целия ден!

20160123_1440112