Енергийно смути със Свежа Спирулина

Енергийно смути със Свежа Спирулина

Със сигурност добре познавате спирулината - древното микроскопично синьозелено водорасло, известно като естествен мощен източник на протеини, антиоксиданти и ценни аминокиселини.

Днес спирулината се консумира от милиони хора по целия свят поради високата си хранителна стойност и многото ползи за здравето. Тя съдържа удивително разнообразие от хранителни вещества, включително хлорофил, витамини, минерали, есенциални мастни киселини, полизахариди и широк спектър от антиоксиданти и всички незаменими аминокиселини. 

 

Свежа Спирулина

 

След като знаете всичко това за спирулината, представете си колко по-мощна е Свежата спирулина - жива функционална суперхрана, съдържаща пресни микроводорасли.

Свежата паста от спирулина е синергична хранителна добавка, която запазва на 100% полезните си качества (сушената губи до 60%). Това я прави още по-ценен доставчик на нутриенти и укрепва имунитета, особено след трудни и стресови моменти.

смути със свежа спирулина

Свежата Спирулина се появи в менюто ми точно в момент, когато имунитета ми беше отслабнал и имах много голяма нужда от хранителна добавка, която да укрепи организма и да подсили жизнената ми сила. В своя свеж вид тя е природен извор на желязо и антиоксиданти.

 

Но това не е всичко...

 

Освен уникалния й зелен цвят, в който се влюбих от първия път, Свежата Спирулина няма онзи особен аромат и вкус, характерен за спирулината на прах. Това я прави подходяща за комбиниране с почти всичко, а дори може да ядете в чиста форма по една лъжичка на ден (или спрямо вашия прием). Спирулината е и една от малкото хранителни добавки, които според Аюрведа са подходящи за балансиране и на трите доши - Вата, Питта и Капха.

паста от жива спирулина

 

Произведена в България

 

Свежа Спирулина се отглежда в България, в контролирана среда и се добива чрез иновативна технология, която гарантира най-високо качество. Тя се доставя веднага след добива в специална охладена опаковка, така че да запази на 100% своите изключителни качества и полезни свойства. 

смути свежа спирулина

Както отбелязах по-горе, неутралният мирис и вкус на Свежа Спирулина правят приема й много по-лесен и приятен. Съчетава се чудесно с различни плодове и зеленчуци в смути, а може да се консумира в чаша фреш от портокал или грейпфрут. 

В тази рецепта комбинирах свежата паста с банан и грейпфрут, и добавих канела и джинджифил на прах, които имат затоплящ ефект, разпалват вътрешния огън (агни) и правят плодовете по-лесни за смилане от организма. По желание може да добавите и лъжица мед за повече сладост. 

Необходими продукти:

  • 1 банан
  • 1 грейпфрут (прясно изстискан сок)
  • 1 ч.л. Свежа Спирулина Alphyca
  • 1 ч.л. канела
  • 1 ч.л. джинджифил на прах
  • 1 ч.л. мед
  • 250 мл. вода

Добавете всички продукти в блендер и миксирайте за 1-2 минути. 

Това смути ще ви зареди с енергия и суперсили за целия ден, а редовната консумация повлиява благоприятно целия организъм. Според Аюрведа зеленият цвят действа успокояващо на ума и тялото и предизвиква усещане за свежест. Зеленото е цвета на четвъртата сърдечна чакра и изпълва сърцето с чувство на щастие и балансира емоциите. 

   Може да поръчате вашата Свежа Спирулина Alphyca онлайн тук:http://bit.ly/2CaiAji  с 5% отстъпка като използвате промокод:scook11

Последвайте SilvyaCooks в Instagram за още нови рецепти