Смути с ягоди, магданоз и Oracle

Смути с ягоди, магданоз и Oracle

Пролет е! Докато търпеливо и смирено очакваме свободата си от вируса, по-добре да прекараме времето си в наслаждаване на разцъфващата пролет и нейните богатства, отколкото в страх и безпокойство от неизвестното бъдеще. Както се казва – каквото е писано ще се случи.

Както след зимата настъпва пролетта и Слънцето осветява по-силно всичко, за да ни разкрие онова, което сме забравили, така и лошото съществува, за да ни напомня да ценим всичко добро и красиво около нас, което приемаме за даденост.

Пролет по време на извънредно положение

Чистата красота на природата, песента на птиците, цветовете, ясното небе, свежия въздух… новия живот. Никой не може да спре пролетта да се разлиства. Позволете си да се насладите на малките неща и благодарете за всичко, което имате и за всяко предизвикателство в живота. Защото това ни учи да бъдем по-силни, по-добри и по-осъзнати.

Необикновените ситуации изискват нетрадиционни решения. И е важно да бъдем отговорни към себе си и хората около нас. Да, важно е да останем вкъщи, но е още по-важно да не губим връзката си с природата. Разходете се за малко навън, в парка, до гората, в близката градинка. Излезте сами и без страх, че ще ви глобят, защото сте навън, а излезте с намерението да почерпите сили от природата. И тя ще ви възнагради.

Разбира се, и не само в ситуация на епидемия, е много важно да поддържаме организма си силен и устойчив. Изобилието от плодове, зеленчуци и пресни подправки, което ни носи пролетта е голямо богатство. И сега е точният момент да се възползваме от това.

Това смути с ягоди и магданоз е богато на антиоксиданти, а живата супер храна за ума Oracle на Ancestral Superfoods съдържа покълнали и ферментирали функционални храни, които са богати на лесно усвоими хранителни вещества. Освен това тя подпомага подсилването на умствените и психически сили на човек. Нещо, от което всички се нуждаем в момента.

Сладки, ароматни и нежни, ягодите ни напомнят за сладостта от живота и идващото лято. Виждали ли сте човек да яде ягоди и да е тъжен? Просто не може! Те имат нисък гликемичен индекс и са богати на антиоксиданти. Магданозът – този силен имуностимулатор, добре познат със своите афродизиачни свойства. За джинджифилът и ползите му няма дори да споменавам. А комбинацията от зелени и розови цветове автоматично ще ви накара да се усмихнете.

Смути с ягоди, магданоз и Oracle

Необходими продукти:

  • 10 ягоди
  • 1 банан
  • ½ лайм или лимон
  • 1/3 връзка магданоз или цялата
  • 1 с.л. суперхрана Oracle
  • 3 с.л. чия
  • 1 ч.л. мед
  • малко парче джинджифил
  • около 30 мл. вода

Начин на приготвяне

Ягодово смути:

Добавете в блендер почистените ягоди, 1/2 банан и блендирайте. Добавете 2 с.л. чия. и отново блендирайте, като правите кратки почивки, в които давате време на чията да се отпусне и обирате стените със шлатула. Сместа ще стане малко по-гъста, тъй като е основата и ни трябва по-плътна. Изсипете в чаша.

Магданозено смути:

Изплакнете белндера и сложете магданоза, изтискайте сока на 1/2 лайм, добавете 1 с.л. суперхрана Oracle обеления и нарязан джнинджифил, лъжица мед и малко вода. След като хубаво белндирате сместа, добавете 1/2 банан и 1 с.л. чия и отново блендирайте до получаване на еднородно и хубаво зелено, леко плътно. Изсипете внимателно върху ягодовото смути и гарнирайте по желание.

Като отпиете глътка, първо ще усетите острия и загряващ вкус на джинджъра, свежестта на лайма и сладостта от меда. След това ще бъдете омаяни от ароматната и нежна комбинация от ягода и банан. А някъде между тях, с приятен вкус се усеща Оракулът, който тайничко дава на организма всички онези ценни вещества, от които има нужда.

Останете вкъщи, пригответе си смути, а след това излезте малко сами на Слънце и прегърнете близкото дърво.

Рецептата е създадена със съдействието Ancestral Superfoods и е част от проекта Binge Off, посветен на страдащите от системни преяждания.