Орехово смути с киви, лимон и Свежа Спирулина

Орехово смути с киви, лимон и Свежа Спирулина

Приготвям често смутита и правя различни комбинации, но това ми хареса по един особен начин. Лимонът те освежава и събужда, кивито придава сладост и лека екзотичност, а плътният и мек вкус на ореха те заземява. И всичко това е изпълнено с протеини, аминокисели и важни нутриенти с лъжичка Свежа Спирулина.

Да не забравя и за красивото зелено, което те кара да се усмихваш и ти казва “добро утро!” 🙂

Винаги се радвам, когато открия нова комбинация от плодове и зеленчуци за смути, която ми много харесва на вкус, приготвя се лесно и зарежда с енергия и ценни вещества.

Зелените храни от своя страна стимулират умствената функция и провокират позитивни емоции, което ги прави отлични за закуска. Според едно изследване, което е цитирано тук, хората, които по два пъти на ден консумират зелени на цвят храни имат 11 години по-млад мозък от останалите.

Ето и как да си приготвите сами това орехово смути с киви, лимон и свежа спирулина и да се погрижите за тялото, ума и душата си!

Необходими продукти:

  • шепа орехи (обелени и почистени)
  • 2 кивита, измити и обелени
  • 1 ч.л. свежа спирулина
  • сока на 1/3 лимон
  • 1 с.л. конопено брашно
  • 1 ч.ч. вода

Начин на приготвяне:

Смесете всичко в блендер и разбийте на висока степен за около 1-2 минути. С помощта на шпатула разбъркайте и ако е необходимо разбийте още малко.

Може да консумирате веднага или да съхраните в стъклено шише на хладно до няколко часа. Ако ми остане при приготвяне го сипвам в шишенце и си нося с мен. Подходящо е и за лека следобедна закуска.

За още кулинарни вдъхновения ви очаквам в Инстаграм 🙂
[instagram-feed]